Rekuperatoriaus filtrų keitimas

Publikuota 2022-04-27

KAIP DAŽNAI KEIČIAMI REKUPERATORIAUS FILTRAI?

  • Sulaukus prietaiso įspėjimo - užsidegus indikacinei lemputei.

  • Užsikimšus filtrams ir prietaisui veikiant nepilnu efektyvumu.

Įprastai rekuperatoriaus filtrai keičiami maždaug kas pusmetį, tačiau dažnumas priklauso ir nuo išorės veiksnių. Pavyzdžiui, gyvenant šalia žvyrkelio arba kitaip užterštoje vietovėje tai gali tekti daryti ir dažniau.

 

Rekuperatoriaus filtrų komplektas

Kiekviename rekuperatoriuje rasite dviejų filtrų komplektą.

Paduodamo (tiekiamo) oro filtras F7 sulaiko kietąsias aplinkos daleles (dulkes, dūmus ir kt.) bei mikroorganizmus (pavyzdžiui, bakterijas, virusus, pelėsį).

Ištraukiamo (šalinamo) oro filtras G4 surenka patalpos dulkes, apsaugodamas prietaisą. Patekusios į rekuperatoriaus vidų šios gali pažeisti įvairias įrenginio dalis, pavyzdžiui, nusėsti ant šilumokaičio plokštelių, kas savo ruožtu gali pakenkti efektyvumui. 

 

Užsikimšę filtrai praleidžia mažesnį oro kiekį, o tai gali atsiliepti būsto gyventojų savijautai. Akivaizdu - filtrus keičiant laiku galima sumažinti įkvepiamų kietųjų dalelių kiekį, o tai žingsnis geresnės gyvenimo kokybės link!

Štai kokia situacija keičiant rekuperatoriaus filtrus po daugiau nei pusmečio naudojimo:

 

Du ar trys filtrai?

Dažnai sulaukiame Jūsų skambučių su klausimu apie filtrus.

- "Viskas vėdinimui, klausome" .
- "Sveiki, iš jūsų įsigijau filtrų komplektą Blauberg rekuperatoriui. Komplekte du filtrai, o rekuperatoriuje randu tris. Ar nebus įsivėlusi klaida?" 

Nuraminame - taip ir turi būti!  Gamintojas į rekuperatorių deda tris filtrus, tad naujame įrenginyje rasite vieną papildomą vienetą. Taip siekiama maksimaliai apsaugoti prietaisą nuo įsirengimo metu galimo didesnio statybinių dulkių ir kitų nešvarumų ore kiekio. Pirmą kartą keičiant ir visus ateityje prižiūrint rekuperatorių dedame dviejų filtrų komplektą - F4 ir G7. Nepamirškime to daryti laiku ir reguliariai! Pasirinkite reikiamus filtrus pagal išmatavimus ir įrenginio modelį.

 

Įsigykite filtrų komplektą pagal turimą rekuperatoriaus modelį:

ROTACINIS rekuperatorius (< spauskite).

PLOKŠTELINIS rekuperatorius (< spauskite).

PLOKŠTELINIS ENTALPINIS rekuperatorius (< spauskite).